Lista zajęć Marcin Polec Fermentuję nie wyrzucam
Dane podstawowe
- Typ
- warsztaty
- Poziom
- Początkujący
- Data rozpoczęcia
- 24.09.2020
- Data zakończenia
- 24.09.2020
- Czas trwania
- 2 godz. 30 min.
- Organizator
- Bielański Ośrodek Kultury
- Filia
- Estrady 112
- Liczba uczestników
- 10
- Wolnych miejsc
- 0
- Wiek od
- 16 lat
Opis
Ile razy zastanawiałeś się jak wykorzystać coś, co wydaje się nie do wykorzystania? Czy kosz przeznaczony na odpadki bio jest permanentnie przepełniony, a ty nie wiesz co począć? Dzięki fermentacji wiele niechcianych produktów może przejść transformacje w pyszny dodatek do jedzenia, czy przyprawę. Po co wyrzucać, jeśli można się radować smakiem?
Na warsztatach porozmawiamy trochę o odpadkach w kuchni, o tym co można przerabiać, a co nie i porozmawiamy trochę o zasadach, których warto się trzymać, wykonując domowe fermentacje, nie tylko z odpadków.
Na zajęciach zrobimy: fermentowaną lemoniadę z ogryzków, kiszoną surówkę z warzywnych łodyg, zakwas z niechcianych liści i opowiem o "wiecznych" plackach na zakwasie z resztek warzyw - rozdam też zakwas oraz poinstruuje co zrobić, by takowe mieć tudzież jeść.
Prowadzenie: Marcin Polec, który na co dzień pracuje w zero waste barze „Cosmo”, gdzie eksploruje temat redukcji odpadów i kreatywnego ich zagospodarowywania. Prowadzi stronę na Facebook’u: i na Instagramie, gdzie między innymi publikuje zero waste’owe inspiracje i przepisy.
Czas trwania 2-2,5 godziny.
Instruktor
Na co dzień pracuje w zero waste barze „Cosmo”, gdzie eksploruje temat redukcji odpadów i kreatywnego ich zagospodarowywania. Prowadzi stronę na Facebook’u i na Instagramie, gdzie między innymi publikuje zero waste’owe inspiracje i przepisy.
Recenzje
Inni klienci oglądali również
Fermentuję nie wyrzucam
- Kategoria
- inne / inne
- Poziom
- Początkujący
- Data rozpoczęcia
- 24.09.2020
- Data zakończenia
- 24.09.2020
- Czas trwania
- 2 godz. 30 min.
- Organizator
- Bielański Ośrodek Kultury
- Filia
- Estrady 112
- Liczba uczestników
- 10
- Wolnych miejsc
- 0
- Wiek od
- 16 lat