Lista zajęć Marcin Polec Fermentuję nie wyrzucam

Fermentuję nie wyrzucam

Kategoria

inne / inne

Opis

Ile razy zastanawiałeś się jak wykorzystać coś, co wydaje się nie do wykorzystania? Czy kosz przeznaczony na odpadki bio jest permanentnie przepełniony, a ty nie wiesz co począć? Dzięki fermentacji wiele niechcianych produktów może przejść transformacje w pyszny dodatek do jedzenia, czy przyprawę. Po co wyrzucać, jeśli można się radować smakiem?
Na warsztatach porozmawiamy trochę o odpadkach w kuchni, o tym co można przerabiać, a co nie i porozmawiamy trochę o zasadach, których warto się trzymać, wykonując domowe fermentacje, nie tylko z odpadków.
Na zajęciach zrobimy: fermentowaną lemoniadę z ogryzków, kiszoną surówkę z warzywnych łodyg, zakwas z niechcianych liści i opowiem o "wiecznych" plackach na zakwasie z resztek warzyw - rozdam też zakwas oraz poinstruuje co zrobić, by takowe mieć tudzież jeść.

Prowadzenie: Marcin Polec, który na co dzień pracuje w zero waste barze „Cosmo”, gdzie eksploruje temat redukcji odpadów i kreatywnego ich zagospodarowywania. Prowadzi stronę na Facebook’u: i na Instagramie, gdzie między innymi publikuje zero waste’owe inspiracje i przepisy.

Czas trwania 2-2,5 godziny.

Instruktor

Na co dzień pracuje w zero waste barze „Cosmo”, gdzie eksploruje temat redukcji odpadów i kreatywnego ich zagospodarowywania. Prowadzi stronę na Facebook’u i na Instagramie, gdzie między innymi publikuje zero waste’owe inspiracje i przepisy.

Recenzje

brak recenzji

Inni klienci oglądali również