SUSHI

Kategoria

inne / inne

Opis

Japońska sztuka robienia
SUSHI

24 kwietnia 2021 (sobota) godz. 10.00
Zapisy online od 16 kwietnia 2021 od godz. 9.00
Odbiór zestawów z materiałami: 23 kwietnia godz. 16.00-19.00 (DK Zacisze)
Uczestnicy: młodzież w wieku 10-18 lat

Uczestnicy warsztatów otrzymają link do nagrania, z którego dowiedzą się jak przygotować:
• futomaki (gruba roladka) krojona na 6 szt.
• uramaki (roladka z ryżem na zewnątrz) krojona na 8 szt.
• hosomaki (cienka roladka) krojona na 6 szt.

Wraz z nagraniem otrzymasz zestaw produktów:
• makisui - mata bambusowa
• pałeczki
• ryż do sushi
• ocet ryżowy
• nori - prasowane algi morskie
• wasabi – chrzan barwiony na zielono
• gari - marynowany imbir
• sezam
• sos sojowy
• produkty spożywcze (pieczony łosoś, surimi – paluszek krabowy, cienko krojony ogórek, oshinko - japońska kiszona rzodkiew, kanpyo - marynowa tykwa)
• winylowe rękawiczki

W domu przygotuj olej, deskę, nóż oraz kubek z zimną wodą.

Prowadzenie: Tomasz Szymankiewicz
Instruktor sushi z 20-letnim doświadczeniem. Sędzia konkursów kulinarnych. Założyciel Sushi Akademii - jedynej w Polsce placówki szkolącej sushimasterów www.sushiakademia.pl

Instruktor

Brak przypisanego instruktora

Lekcje

# Data Czas trwania Grupa Miejsce
1 sb, 10:00
24.04.2021
1 godz. 30 min. Warszawa,
Dom Kultury Zacisze Pracownia Plastyczna I p.

Recenzje

brak recenzji

Inni klienci oglądali również