Lista zajęć JESIENNE FERMENTACJE

JESIENNE FERMENTACJE

Kategoria

sztuka / zrób to sam

Opis

Razem z Mead Ladies zrobimy podczas warsztatów: 1. Ocet z pigwowców i jabłek

  1. Kiszone skórki arbuzowe a la ogórki
  2. Kwas jałowcowy
  3. Dyniowe kimchi
    Fermentować można zarówno rośliny dostępne w sklepach i na bazarkach, jak i te dziko rosnące. To
    jedna z najbardziej oszczędnościowych form przetwarzania żywności, które nadają produktom smak,
    aromat i wartości odżywcze. Na tapet podczas warsztatu weźmiemy produkty rosnące blisko i bardzo
    sezonowe. Nowe tchnienie nadamy także regionalnym przepisom.

Mead Ladies - Kaja Nowakowska, Gosia Ruszkowska
Naszą pasją są dzikie rośliny jadalne, lecznicze, grzyby oraz dawne techniki przetwórcze, takie jak fermentacja.
Organizujemy warsztaty kulinarne, zielarskie, kosmetyczne, barwierskie i spacery etnobotaniczne – dla dorosłych i dla dzieci. Jesteśmy autorkami dwóch książek: Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin oraz Dzikie kiszonki i inne fermentacje. Lubimy wegetariańską i wegańską zrównoważoną kuchnię, promujemy zielony styl życia i gotowania, zachęcamy do odkrywania z nami tajemnic przyrody.

Instruktor

Brak przypisanego instruktora

Lekcje

# Data Czas trwania Grupa Miejsce
1 sb, 15:30
07.10.2023
1 godz. 30 min. Warszawa,
Fort Sokolnickiego

Recenzje

brak recenzji