Lista zajęć Magdalena Bizoń AKADEMIA MŁODEGO KUCHARZA

AKADEMIA MŁODEGO KUCHARZA

Opis

„Akademia Młodego Kucharza” to cykl smakowitych warsztatów, podczas których dzieci odkrywają tajniki gotowania, zdrowego odżywiania i estetyki podawania potraw. Zajęcia łączą praktyczną naukę z kreatywną zabawą, rozwijając samodzielność, zmysły oraz umiejętność pracy w zespole.
Cele zajęć

  1. Edukacja kulinarna – podstawowe techniki (krojenie, odmierzanie, mieszanie) i zasady bezpieczeństwa w kuchni.
  2. Świadome odżywianie – poznanie wartości odżywczych produktów, sezonowości i zasad zbilansowanej diety.
  3. Rozwój sensoryczny – ćwiczenie smaku, węchu i wzroku poprzez degustacje i dekorowanie potraw.
  4. Matematyka w praktyce – odmierzanie porcji, ważenie składników, dzielenie na porcje.
  5. Współpraca i kreatywność – gotowanie w małych zespołach, wspólne planowanie menu, twórcze dekorowanie.

Dzieci w wieku 8 – 12 lat
Grupa: 12 osób
Kwota: 160zł/ opłata za I semestr MOŻLIWOŚĆ OPŁATY W RATACH

Planowany dzień zajęć WTOREK
Godzina 15.30 - 17.30.

UWAGA!: uruchomienie zajęć uzależnione jest od zgłoszenia się minimalnej liczby uczestników. (tj. 10osób)

Recenzje

brak recenzji