Lista zajęć Fermentuję, nie wyrzucam-Kiszonki dla każdego!

Fermentuję, nie wyrzucam-Kiszonki dla każdego!

Kategoria

inne / inne

Opis

Czy cały czas kupujesz kiszonki w sklepie? Bez sensu.

Fermentacja mlekowa to jedna z najprostszych i najskuteczniejszych technik konserwacji żywności. Jeżeli zawsze chciałeś robić swoje własne sfermentowane warzywa, to te zajęcia Ci to umożliwią.

Na zajęciach dowiesz się co jest potrzebne, by fermentować w domu oraz jakie są najważniejsze zasady dotyczące bezpieczeństwa w trakcie fermentacji.
Spróbujesz różnych kiszonek i wykonasz swoje własne.

-- Zrobimy spersonalizowaną kapustę kiszoną - z wybranymi przez Ciebie dodatkami i przygotowaną w taki sposób, w jaki zamierzasz ją konsumować. Tak, już na etapie fermentacji można ją przygotować z konkretnym przeznaczeniem. Wykonamy też klasyczne warzywa kiszone w solance. Jakie? Każdy zdecyduje na miejscu.

koszt: 30zł

Instruktor

Brak przypisanego instruktora

Lekcje

Brak ustawionych lekcji

Recenzje

brak recenzji

Inni klienci oglądali również