Sushi

Dane podstawowe

Data rozpoczęcia
17.11.2018
Czas trwania
01:15
Organizator
Akademia Pasji Warszawa Białołęka
Liczba uczestników
7
Wolnych miejsc
11
Wiek od
8 lat
Wiek do
99 lat

Opis

Z przyjemnością zapraszamy Was na warsztaty robienia sushi. Przygotowaliśmy je dla osób kochających sushi i pragnących zgłębić tajemnicę jego przyrządzania, jak również dla tych, którzy chcą poznać nowe smaki i przeżyć niezapomnianą przygodę.

Sushi to japoński specjał, który powstaje na bazie gotowanego ryżu, zakwaszonego octem ryżowym. Dodaje się do niego rozmaite składniki i podaje w wyrafinowany sposób. Na kursie robienia sushi nie tylko będziemy delektować się smakiem tej wspaniałej potrawy, ale również sami nauczymy się przygotowywać ją od podstaw pod okiem sushi mastera. 

Program warsztatów:

Podczas szkolenia nauczysz się jak zawodowo  i prawidłowo przygotowywać poszczególne rodzaje sushi ale również, będzie toświetna zabawa i spędzisz czas w niezwykłej atmosferze.

  •     Wprowadzenie – krótka historia
  •     Omówienie poszczególnych składników, zasady ich łączenia
  •     Pokaz krojenia i filetowania łososia
  •     Pokaz przygotowania różnych rodzai SUSHI
  •      Nauka robienia  SUSHI pod okiem Sushi Mastera: Hosomaki, Futomaki, Californiamaki, Nigirii 
  •      Zasady krojenia i układania SUSHI
  •      Kultura jedzenia SUSHI
  •     Wspólna kolacja z  japońską zieloną herbatą i  przyrządzonego SUSHI przez uczestników

 

Cena 50 zł / osoba, minimum 10 osób podczas warsztatów ( wyjątkowo możemy zrobić dla 8 os.)
Czas trwania kursu 1,5 - 2 godzin

Lekcje

Grupy:
Wszystkie
Sushi 18.05.19


# Data Dzień Godzina Czas trwania Temat Grupa Sala Miasto