Lista zajęć Fermentuję, nie wyrzucam-Kiszonki dla każdego!
Dane podstawowe
- Typ
- warsztaty
- Poziom
- Początkujący
- Data rozpoczęcia
- 29.09.2020
- Data zakończenia
- 30.10.2020
- Czas trwania
- 1 godz. 30 min.
- Organizator
- Bielański Ośrodek Kultury
- Filia
- Estrady 112
- Liczba uczestników
- 11
- Wolnych miejsc
- 1
- Wiek od
- 12 lat
Opis
Czy cały czas kupujesz kiszonki w sklepie? Bez sensu.
Fermentacja mlekowa to jedna z najprostszych i najskuteczniejszych technik konserwacji żywności. Jeżeli zawsze chciałeś robić swoje własne sfermentowane warzywa, to te zajęcia Ci to umożliwią.
Na zajęciach dowiesz się co jest potrzebne, by fermentować w domu oraz jakie są najważniejsze zasady dotyczące bezpieczeństwa w trakcie fermentacji.
Spróbujesz różnych kiszonek i wykonasz swoje własne.
-- Zrobimy spersonalizowaną kapustę kiszoną - z wybranymi przez Ciebie dodatkami i przygotowaną w taki sposób, w jaki zamierzasz ją konsumować. Tak, już na etapie fermentacji można ją przygotować z konkretnym przeznaczeniem. Wykonamy też klasyczne warzywa kiszone w solance. Jakie? Każdy zdecyduje na miejscu.
koszt: 30zł
Instruktor
Brak przypisanego instruktora
Lekcje
Brak ustawionych lekcji
Recenzje
Inni klienci oglądali również
Fermentuję, nie wyrzucam-Kiszonki dla każdego!
- Kategoria
- inne / inne
- Poziom
- Początkujący
- Data rozpoczęcia
- 29.09.2020
- Data zakończenia
- 30.10.2020
- Czas trwania
- 1 godz. 30 min.
- Organizator
- Bielański Ośrodek Kultury
- Filia
- Estrady 112
- Liczba uczestników
- 11
- Wolnych miejsc
- 1
- Wiek od
- 12 lat